Boeken

Op donderdag 12 juli 1962 stonden The Rolling Stones voor het eerst op het podium in de Marquee Club, aan Oxford Street in Londen. In de vijftig jaar die daarop volgden hebben The Stones voor meer live publiek gestaan dan welke band dan ook… ooit. Ze speelden eerst in de kleinste bluesclubs, maar deden ook een aantal van de grootste stadiontournees uit de geschiedenis. Ze hebben op 1 gestaan in elk land met een hitlijst, met zowel hun singles als hun albums. The Stones stonden aan de basis van de hedendaagse popcultuur en hebben haar mede bepaald. Nu, een fenomenale halve eeuw later, kijken zij terug op hun indrukwekkende carrière.

De langverwachte autobiografie van de gitarist, songwriter en medeoprichter van The Rolling Stones. 
Eindelijk vertelt de man zelf over het leven in de crossfire hurricane: obsessief luisteren naar platen van Chuck Berry en Muddy Waters, gitaar leren spelen en een band vormen met Mick Jagger en Brian Jones. De eerste successen van The Rolling Stones en de beruchte arrestaties voor drugsbezit die leiden tot zijn image van outlaw volksheld. Het creëren van onsterfelijke riffs zoals die van Jumping Jack Flash en Honky Tonk Women. Verliefd worden op Anita Pallenberg en de dood van Brian Jones. Fiscale ballingschap in Frankrijk, de tours door de Verenigde Staten, isolatie en verslaving. Verliefd worden op Patti Hansen. Vervreemding van Jagger en de daaropvolgende verzoening. Huwelijk, familie, soloalbums en X-Pensive Winos, en een weg die nooit eindigt.

Rolling with the Stones is gebaseerd op Bill Wymans dagboeken en een groot persoonlijk archief met veel ongepubliceerde foto’s, brieven, anekdotes en herinneringen. Bill Wymans openhartige en humorvolle boek is een unieke sleutel tot de geschiedenis van deze legendarische band, met een overzicht van alle nummers en albums. Rolling with the Stones is meer dan een boek over muziek. De Rolling Stones bestaan vrijdag 12 juli 40 jaar. Dit boek is de geschiedenis van 40 jaar sociale en culturele verandering – de Nederlandse tegenhanger van de Beatles Anthology!

Het verhaal van deze insider over de levens van Brian Jones, Keith Richards en Mick Jagger in de jaren zestig en zeventig is legendarisch geworden in de jaren sinds de eerste publicatie in 1979. Tony Sanchez werkte acht jaar voor Keith Richard – hij kocht drugs, deed boodschappen, en het orkestreren van goedkope sensaties – en hij registreert onvergetelijke verhalen over de gevaarlijke tegenslagen van de Stones: racewagens langs de Côte d’Azur; moord te Altamont; nostalgische avonden met de Beatles in de nachtclub Vesuvio, eigendom van Stones; hectische vluchten naar Zwitserland voor bloedveranderingen; en de gestage stroom vrouwen

Dit is de geschiedenis van de Rolling Stones zoals de Rolling Stones haar zelf zien. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood zijn voor dit opmerkelijke boek bijeengekomen. Ook hebben ze toestemming geggeven om vele zeldzame en intieme foto’s uit hun persoonlijke archieven te gebruiken, foto’s die verweven zijn met hun fantastische verhalen over het veertig jaar lang samen creëren van muziek. ‘According to The Rolling Stones’ dringt door tot de kern van de Stones als muzikanten, songwriters, performers en collega’s. Ze beschrijven hoe hun muziek zich heeft ontwikkeld en hoe de muziek hun leven heeft beïnvloed en veranderd. 

Ron Wood is de eerste Rolling Stone die ook de meest actuele wederwaardigheden van de band aan het papier heeft toevertrouwd. Dit boek gaat over zijn leven, liefdes, familie, muziek en kunst. Het is een verhaal over ongelooflijke hoogtepunten en onvoorstelbaar diepe dalen._

Ongekunstelde en uitbundig geschreven autobiografie van een sympathieke rocker_

Rich Cohen ging in de jaren negentig als jonge verslaggever voor muziekblad Rolling Stone mee op tournee met The Rolling Stones. Hij viel als een blok voor hun humor en camaraderie, het onderlinge geplaag, het harde leven. En dat is zo gebleven. Voor Cohen zijn The Rolling Stones de grootste rock-‘n-roll band aller tijden.

Het verhaal begint bij het prille begin, als Mick en Keith elkaar in 1962 ontmoeten op een perron, en volgt de band langs de vele hoogte- en dieptepunten. Cohen staat stil bij de momenten die niet alleen aantonen dat The Stones getalenteerde muzikanten en de meest innovatieve songwriters van hun generatie zijn, maar ook de iconen van onze moderne cultuur. Want uiteindelijk, na de drugs, de vriendinnen, de ruzies en de eindeloze reünies, is er de muziek.

The Rolling Stones – a life on the road is een boek van uitersten: van de krappe crawdaddy club tot de voetbalstadions, van de avonturen van een groepje Londense jongens die opgevouwen in een busje over de achterafweggetjes van Engeland reizen, tot het drama in Altamont, en van levenslange vriendschap tot momenten van diepe eenzaamheid. Met bijdragen van oudgedienden in de Stones-entourage en foto’s uit de privé-archieven van de Stones zelf wordt het verhaal verteld van de beroemdste rock ’n roll band ter wereld. The Rolling Stones – a life on the road. Mooier wordt het niet. 

Niets is zeker en zelfs dat niet. Behalve één ding: The Rolling Stones blijven bij elkaar en maken plannen voor nieuwe platen en gigantische wereldtournees. Toch is al sinds jaar en dag de meest gestelde vraag aan Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en de andere Stones, ‘hoe lang gaan jullie er nog mee door?’
Maar drugsverslavingen noch arrestaties, huwelijken, kinderen, scheidingen, solocarrières, botsende ego’s, strijd over het leiderschap, ruzies over geld en vrouwen, ziek zijn en ouder worden konden de band deren. De Stones weerstonden alle stormen en kwamen daar alleen maar sterker uit. Goed, er werd wel eens iemand ontslagen (Brian Jones), en er stapte wel eens iemand op (Bill Wyman, Mick Taylor), maar de kern van Jagger, Richards en Watts bleef intact en zelfs ‘nieuweling’ Ron Wood zit alweer meer dan veertig jaar bij de band.

The Rolling Stones: On Air in the Sixties van The Rolling Stones vertelt over hun opkomst in de jaren zestig toen ze de hitlijsten bestormden en enorm populair werden. De bandleden halen in deze officiële Stones-uitgave herinneringen op aan onder andere hun eerste televisieoptreden, hun optreden in Hyde Park en natuurlijk het legendarische optreden in het Kurhaus in Scheveningen. Met nooit eerder gepubliceerde foto’s en replica’s van originele documenten van de BBC en andere radio- en televisiestations. 

Totdat ze na 40 jaar sterk werden, hebben The Rolling Stones zich bewezen als de ultieme rockband. Hoewel we bekend zijn met beelden van de band van de afgelopen 20 jaar of zo, neemt dit boek een picturale reis terug naar de wortels van rocksterren en naar een lang verloren tijdperk van onschuld in de muziekindustrie. Met meer dan 200 pagina’s met uiterst zeldzame foto’s – de meeste nooit eerder gepubliceerd.

Mick Jagger is niet alleen al vijftig jaar de frontman van de Rolling Stones, hij is ook de ultieme rockster. Zijn eigenzinnige, seksueel geladen optredens waren grensverleggend: Mick Jagger ís seks, drugs en rock-’n-roll. 
Philip Norman beschrijft in Mick Jagger het fascinerende verhaal van deze levende legende. Norman vertelt hoe Mick opgroeide in een slaperig voorstadje van Londen. We zien hoe hij kennismaakt met de blues, en hoe de jonge, verlegen Mick in Londen bij toeval zijn oude schoolvriendje Keith Richards tegen het lijf loopt. Norman vertelt over Micks vriendschap en rivaliteit met Keith, zijn talloze relaties met de allermooiste vrouwen, zijn fenomenale, zakelijke talent en zijn grenzeloze liefde voor de muziek. Mick Jagger is dan ook meer dan een biografie, het is het meeslepende verhaal van een halve eeuw popgeschiedenis.

Mankowitz, een Britse fotograaf, reisde van 1965 tot 1967 met de Stones en legde ze thuis, onderweg, in de studio en backstage vast. Het boek bevat tientallen niet eerder gepubliceerde foto’s. Dit is een ingebonden tweedelige boxset – beperkte productie. Elk boek is gesigneerd door de fotograaf.

In maart 1963 stond in een hotel in Richmond een magere, verlegen economiestudent wekelijks te zingen voor een klein publiek. Dertig jaar later woont Mick Jagger nog altijd in Richmond, waar hij vanuit zijn huis van twee miljoen pond uitkijkt op datzelfde hotel. Maar in de tussentijd leerde de hele wereld hem kennen en heeft hij meer van de wereld gezien dan welke andere rock-ster ook.
In deze onthullende biografie baseert Christopher Sandford zich op zijn gesprekken met Mick Jagger en op exclusief commentaar van Jaggers
ouders, zijn schoolvrienden en de drie leden van de oorspronkelijke Stones, Keith Richards, Bill Wyman en Charlie Watts. Daarnaast komt Tom Keylock aan het woord, de voormalige tourmanager met zijn fascinerende maar soms ook schokkende herinneringen.

Als ambitieuze eerstejaarsstudent aan de prestigieuze London School of Economics leek Michael Philip Jagger in 1961 voorbestemd voor een glanzende carrière. Die kwam er ook, maar dan als onbetwist leider van ’s werelds grootste rockband. Samen met Keith Richards werd Mick Jagger het muzikale genie van The Rolling Stones. Maar daarnaast was hij het die in zijn eentje, als manager en als business-strateeg, de Stones onder vaak onmogelijke omstandigheden als band en als onderneming op de rails wist te houden.

‘Een broer die per ongeluk uit andere ouders is geboren’, zei Mick Jagger ooit over Keith Richards. Hun unieke onderlinge band vormt de sleutel tot het succes van The Rolling Stones.
Dit is het verhaal van Keith en Mick. Van veertig jaar bewogen vriendschap tussen twee partners én rivalen, die vaak de grootste ruzies hadden maar uiteindelijk niet zonder elkaar blijken te kunnen. Een verhaal met humor en drama, waarin crisis, wederopstanding, vete en verzoening elkaar voortdurend afwisselen.

John, Paul Keith en Mick, The Beatles en The Rolling Stones, samen in één verhaal. In dit boek wordt voor het eerst het gezamenlijke verhaal vertelt van twee bands die de wereld veranderden.

Not Fade Away

Boek van een verzamelaar

The True Adventures of the Rolling Stones is het beste boek over de grootste rock-‘n-rollband in de geschiedenis. Het is ook een van de belangrijkste boeken over de jaren zestig en legt de ongemakkelijke mix van overdaad, geweld en idealisme vast op een manier die geen enkel ander boek doet.

Een grondige lijst van de albums en individuele nummers die zijn opgenomen door de eminente rock-‘n-rollband biedt gedetailleerde vermeldingen voor elk van hun negenenveertig albums, zesenzestig op de hitlijsten geplaatste singles, vroege EP’s en hun B-kantjes, in een enquête die wordt aangevuld met reproducties van albumhoezen, hoesillustraties voor singles en aftiteling van componisten. Origineel. 15.000 eerste druk.

Wat kon impresario Paul Acket op die broeierige zomeravond in augustus 1964 nu anders uitroepen dan ‘van mijn leven niet meer.’ In tegenstelling tot wat de aanblik van de zaal deed vermoeden, markeerde het Kurhaus-optreden van the Rolling Stones niet zozeer het einde, maar juist het begin van een glorieuze concertreeks van THE ROLLING STONES in Nederland.

Al meer dan drie decennia lang houden THE ROLLING STONES hun publiek in de ban, waarbij Nederland – gezien het relatief groot aantal concerten – een streepje voor lijkt te hebben op de rest van Europa, Engeland natuurlijk uitgezonderd.

Auteur en Stones-kenner René Spork geeft een levendige beschrijving van de optredens, oefensessies en plaatopnamen van THE ROLLING STONES in Nederland, in een boekje met veel niet eerder gepubliceerde foto’s. Onmisbaar voor de fan die wil weten hoe het (ook al weer) was, onmisbaar voor de liefhebber die alvast in de stemming wil komen voor de ‘Voodoo Lounge’ optredens in Nijmegen en Landgraaf in juni 1995.

Mick Jagger is zonder twijfel een van de dominante culturele figuren van onze tijd. Opvallend, stoer, altijd fascinerend, hij kan bogen op een carrière van meer dan 4 decennia. Terwijl Jagger in 1993 zijn 50e verjaardag viert, ontdoet Andersen het masker van Jumpin ‘Jack Flash in een biografie die even schokkend en compromisloos is als Jagger zelf. Het meeslepende portret dat naar voren komt, is gebaseerd op jarenlang onderzoek en talloze interviews. Jaggers ‘biseksuele geschiedenis, zijn huwelijken en zaken, drugsgebruik, briljante zakelijke transacties en de schandalen van zijn bands – het boek biedt onthullende informatie. over al deze en meer. De definitieve biografie van een man wiens naam een ​​tijdperk definieert.

Softcover-boek bevat de eerste 20 jaar van The Rolling Stones, geschreven door David Dalton in 1981 – en is misschien wel een van de beste 20-jarige verhalen verteld met foto’s, krantenknipsels en nog veel meer.

‘De Teennagels van Keith Richards’ is een mooi uitgevoerde gebonden bundeling van 17 Rolling Stones gerelateerde verhalen van Karel Kanits (1955), die als fan zijn belevenissen rondom binnen- en buitenlandse concerten van ‘world’s greatest rock & roll band’ vertelt.

Kanits laat zien dat een ‘die hard fan’ veel moet afzien bij concerten in o.a. Parijs en Boedapest en dat er soms meer geld uitgegeven moet worden aan obscure verzamelobjecten dan men eigenlijk lief is. (Galgen)humor is het uitgangspunt in alle verhalen. Over de Stones is al veel geschreven, maar nog nooit op deze manier. Voor de fans is er ook nog een feitenkatern bij met een overzicht van alle Nederlandse concerten en voorprogramma’s en de bekendste Nederlandse bands die een Stones-song coveren. Het voorwoord is afkomstig van Sjaak Bral en de cover is van ‘Haagse Harry’ Marnix Rueb.

Stephen Davis beschrijft de odyssee van de Rolling Stones door de popmuziek, vol details over de muzikale successen en persoonlijke excessen. Het is een uitputtende beschrijving van hun levens en hun muziek, in relatie tot de muzikale stromingen in de afgelopen vier decennia. De oude goden zijn nog springlevend, na veertig jaar roem, ruzies, trauma’s, verslaving en de dood. Davis, die al sinds zijn veertiende jaar de Rolling Stones volgt, heeft gebruik gemaakt van exclusieve interviews met alle bandleden, ex-vrouwen, vriendinnen en collega-muzikanten.